U Gradskoj knjižnici u Metkoviću sinoć je održana autorska večer književnice Duške Mušić koja je metkovskoj publici predstavila svoje dvije zbirke kratkih priča Valunzi i Mamac za lignju. Riječ je o erotskim pričama duhovitog sadržaja i duboke psihološke drame.

Uz autoricu tekstove iz knjige kazivali su Vinko Vuković i Lora Mihaljević koja je zajedno s Jasnom Krilić glazbenim dijelom upotpunila ovu promociju.

Duška Mušić rođena je 1955. godine u Metkoviću, umirovljenica je i živi u Pločama. Svojim hrabrim ispisom erotskih priča, inspiriranih čestim događanjima na društvenim mrežama, zabilježila je dio nove stvarnosti koja uistinu postoji, ali se o tome šuti. Napisane priče pisane su razmišljanjem zrele žene, one jesu erotika, ali nisu pornografija. Njezine priče podloga su za socijalno ispitivanje današnje stvarnosti pojavom društvenih mreža i mogućnosti upoznavanja i spajanja ljudi. Priče su pisane osobitim stilom, ponekad i izvan pravopisnih normi, kako se inače i piše na društvenim mrežama, ali su stvarne i životne. – komentar je urednika knjige „Valunzi“ Zdravka Odorčića.