Hrvatski reprezentativac i član Karate kluba Metković Duje Mihaljević osvojio je brončanu medalju na Prvenstvu Balkana koje se održava u Banja Luci na kojem sudjeluje 1039 natjecatelja iz deset zemalja.

Duje je nastupio u kategoriji dječaci 12 godina -47 kilograma gdje je između 22 natjecatelja sa dobivenih 4 borbe došao do bronce.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U prvoj borbi pobijedio je reprezentativca Slovenije Valisera Timoteja sa 1:0, a u drugoj je bio bolji Šišića Ahmeda (BiH) sa 6:2. U trećem kolu u kojem se borio protiv Turčina Kilic Gurkan Kaan rezultat je bio neriješen (0:0) te je Duje odlukom sudaca pobijedio i ušao u polufinale. U odlučujućoj borbi za ulazak u finale Duje Mihaljević ostaje neriješeno protiv Sergeja Jakovljevića (BiH) 0:0, a sudac je na kraju presudio u korist domaćeg natjecatelja.

Duje je u repasažu čekao sve borbe od poraženih protivnika Sergeja Jakovljevića i u zadnjoj borbi, jer je dogurao do polufinala, pobijedio je hrvatskog reprezentativca Martina Mandžu (KK CroHerc) sa 4:0 i tako osvojio broncu za Hrvatsku.

To je ukupno četvrta reprezentativna medalja na ovom natjecanju koju su osvojili članovi metkovskog karate kluba. Sutra će Uprava kluba i natjecatelji organizirati Duji doček u 15 sati u prostorijama kluba uz prigodni domjenak.

OGLAS