​Posljednjem kolu XCZLD-a u 2021. godini na Čiovo u mjesto Žedno je u organizaciji BK Kairosa iz Trogira održana utrka XCO Žedno 2021.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Provjereno dobar domaćin nam je i ovaj put pripremio odličnu stazu sa prelijepim singlovima i makadamskim putevima na kojima su se članovi BK Metkovića odlično snašli i postigli odlične rezultate. Na kraju 13 osvojenih medalja što je ujedno i novi klupski rekord osvojenih medalja na jednoj utrci.

​Ana Petković nas je ponovo razveselila zlatnom medaljom u kategoriji U9, dok je kod dječaka Duje Krstičević došao do brončane medalje, a Mario Marević na kraju 7.

U uzbudljivoj završnici kategorije U11 Iva Dominiković se ponovo popela na najveću stepenicu postolja osvojivši zlatnu medalju, a iza nje su u foto finishu prošle kao srebrena Cvita Talajić i brončana Erika Malezija. Odličnom vožnjom Eva Talajić stigla je do 4. mjesta, dok su Nina Jelčić i Tea Jelčić ciljem prošle kao 6 i 7. U konkurenciji dječaka Antonio Krstičević srebreni, Zvonimir Mateo Zloić 6, Stipe Boras 7 i Ivan Petković 8.

Kategorija U13 opet u znaku BK Metković. Kod cura Lara Bokšić zlatna, a u leđa su joj gledale srebrena Josipa Ivanković, brončana Gabrijela Marević i 4. Lea Galić. Vrhunskom vožnjom Mate Krstičević je u konkurenciji dječaka došao do zlatne medalje, Jure Vištica srebreni, a David Leontić četvrti.

U kategoriji U 15 Marko Talajić je ciljem prošao kao 6.

U glavnoj utrci brončane medalje za Dajanu Čotić (žene 30+) i Dalibora Talajića (e bike). Violeta Vištica četvrta u kategoriji žene 30+, a u kategoriji 30-40 Pero Primorac (13), Marijo Krstičević (14) i Frane Vuica (15).

Veliki uspjeh ostvarili su i članovi BK Ljubuškog o čijim treninzima se brine naš Dado Talajić. Dragana Matić je u kategoriji U15 premoćno osvojila zlatnu medalju, dok je Petar grgić došao do brončane medalje u kategoriji U13.

Ovim rezultatima BK Metković je 2021. godinu okončao kao najbolji klub XCZLD-a u konkurenciji dječjih kategorija, dok se u seniorskom poretku popeo na odlično 5. mjesto ukupnog poretka. Nastavak sezone zakazan je za 15.01.2022.g. kad će MTB elita brusiti svoje vještine na otoku Hvaru, gdje će nas BK Teuta ugostiti u 6. kolu XCZLD-a

Fotografiju s utrke možete pogledati OVDJE.

OGLAS