Natjecatelji XC Zimske lige Dalamacije provjerili su svoju formu ovu nedjelju na 11. kolu, XCO Šušnjevača, a za dobru oganizaciju pobrinuo se Biciklistički Klub Vlaji-Sinj. Kako domaći vozači vole reći na jednoj od najzahtjevnijih MTB staza Dalmacije i šire, naši biciklisti ostvarili su zapažene rezultate.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na dječjoj utrci u svojim kategorijama Jakov Krmek (BK Relaks) je osvojio zlatnu, a Mate Bilić (BK Relaks) brončanu medalju. Jakov je također ostvario zapaženi rezultat i u kategoriji U16 sa 9. mjestom te je uz sve parametre koji mu ne idu u prilog još jednom potvrdio da XCZLD ima još jednog vozača u kategoriji U16 koji će natjecanje činiti više zabavnim. Frane Vuica (BK Relaks) je odvozio tri kruga od četri(tehnički problemi) te je tako zauzeo 25. mjesto u svojoj kategoriji.

Odlične rezultate su ostvarili i kolege iz BK Metković na dječjoj utrci gdje su dominirali u gotovo svim kategorijama i još jednom potvrdili da imaju najbolji omladinski pogon Dalmacije. Vinko Bulum i Marko Talajić u kategoriji U16 došli do 12, odnosno 13 mjesta. Bodove za Klub osvojio je i Matko Medak odličnim 15-tim mjestom U dječjoj utrci opet puna vreća medalja. Jure Vištica zlatni u kategoriji U9 dječaci, dok je u istoj kategoriji djevojčica Iva Dominiković bila srebrena a Erika Malezija brončana, dok se Cvita Talajić morala zadovoljiti četvrtim mjestom. U uzbudljivoj završnici kategorije U11 djevojčice Lara Bokšić je bila srebrena, a Mara Talajić brončana. Marko Talajić srebreni u kategoriji U11 dječaci kao i Vinko Bulum u kategoriji U15 dječaci.

Junakinja dana bila je Antea Kaleb koja je u kategoriji žene osvojila brončanu medalju što je i prva medalja u ovoj kategoriji za BK Metković u XCZLD-u. Dalibor i Marko Talajić bili su odlični u svojim kategorijama, Dalibor 5. mjesto i Marko 2. mjesto.

OGLAS