Prvo se pljeskalo Biciklističkom klubu Konavle na uspješnoj organizaciji utrke 4. kola rekreativne XC Zimske lige Dalmacije, a zatim je domaćin dijelio priznanja najboljim pojedincima. Inače, dječje utrke su krenule ove nedjelje (17. studenog) u 10.30 sati, a utrke starijih točno u podne.

Natjecateljima u kategoriji do 17 godina i ženama zadatak u Konavlima bio je staza duga 15,4 kilometra i s 349 metara uspona, najbrži su ciljem prošli nakon 50 minuta vožnje, a kategorije od 17 do 19 godina, od 19 do 30 godina, od 30 do 40 godina, od 40 do 50 godina i kategorija ‘plus 50’ su prošli 24,4 kilometra i s 609 metara uspona. Taj zadatak najbrže je odradio Bruno Paškalin. Ciljem je prošao nakon sat, deset minuta i 37 sekundi.

Domaćin je u konkurenciji starijih natjecatelja odnio dvije pobjede (Dragan Peručić i Tanja Čondrić), dva srebra (Đuro Mileusnić i Dario Čondrić) te dvije bronce (Ivan Banović Dragutin Petković), dok je još jedno srebro ostalo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji budući ga je osvojila Antea Kaleb, članica Biciklističkog kluba Metković.

Piše: Tonči Vlašić/DV
Foto: Tonći Plazibat