Ove srijede, 9. kolovoza, po vrelom asfaltu, uz temperaturu zraka do 41°C, zaljubljenici u biciklizam, Mostarci Toni Zorić, Ivica Radoš i Metkovac Josip Kiridžija, odvezli su biciklima rutu od Mostara do Vukovara u čast hrvatskih branitelja koji su poginuli braneći Grad Heroj. Ruta je duga 375 km i prošli su je za 16 sati od čega je aktivna vožnja 11:48 h.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Planirali smo doći za 15 sati, probili smo sat više, ali jednostavno danas nam je sreća okrenila leđa. Kvarovi na biciklu, pucanje guma, grčevi u nogama i nesnosne temperature od 41 stupanj jednostavno su odradile svoje. No, s obzirom na sve mi smo vrlo zadovoljni. Veliki respect za moje dečke Josipa Kiridžiju i Ivicu Radoša, kaže Toni Zorić.

Biciklistički trio posebno zahvaljuje Ivanu Cvitkoviću koji im je bio pratnja i podrška iz automobila, Mireli Cucak koja ih je pratila do Jablanice, te Ivan Caffe Twist Siric koji ih je nahranio i napio u Žepču.

Posebno zahvaljuju Robertu Rapanu, vukovarskom branitelju s Mitnice i zatočeniku na Ovčari i po logorima u Srbiji,  Draženu Buci Kožulu, vukovarskom branitelju iz Cerna. Oni su bili njihovi domaćini u Vukovaru, te su im pokazali sva važna mjesta (memorije) u obrani Vukovara.

Mostarsko-metkovskoj ekipi čestitamo na uspješnoj mini biciklističkoj ekspediciji u čast vukovarskih branitelja.

OGLAS