U sklopu proslave dana Grada, u Pločama su održana dva biciklistička natjecanja. Najprije je u subotu, s početkom u 13 sati, biciklistički klub „Metković“ organizirao utrku djece biciklista pod nazivom „Mala pedala“. Vozilo se dijelom rive prema zapadu, uz crkvu prema istoku, ispred crkve, na dječje igralište i ponovno na rivu. Nakon više vožnji dječaka i djevojčica, najbržima su dodijeljene medalje, prenosi Rogotinski portal.

S početkom u 16 sati održana je već tradicionalna biciklijada Biciklom u prometu.  Organizatori biciklijade su: AMK Racing team Ploče, Turistička zajednica Grada Ploča i Policijska postaja Ploče, uz pokroviteljstvo Grada Ploča. Natjecala su se djeca predškolske i osnovnoškolske dobi u četiri klase. Vozilo je preko 50 djece preko raznih prepreka. Uz biciklijadu je održan i edukativni program Sigurno u prometu koji su upriličili djelatnici prometne policije iz Ploča. Biciklijada se vozi pod motom Vozimo bicikl – budimo zdravi, a voditelj natjecanja je Tihomir Tolj.

U Klasi 1, predškolci, zlato je osvojila Erika Malezija iz Metkovića, srebro je pripalo Draganu Mateljku (Ploče) , a bronca Jakovu Kišu (Ploče).

U Klasi 2, prvi i drugi razred, zlato je osvojio Metkovka Iva Dominiković, srebro Jure Kuzman (Metković), a broncu Jure Vištica (Metković).

U Klasi 3, treći i četvrti razred, opet su zlato, srebro i bronca otišli u Metković i to: Marku TalajićuLari Bokšić iLuciji Kuzman.

U Klasi 4, peti, šesti, sedmi i osmi razred, zlato je pripalo Luki Petroviću (Ljubuški), srebro Gabrijelu Vučiću(Ljubuški), a bronca Petri Ujdur (Ploče).

Ivan Kiš iz Ploča, kao najmlađi natjecatelj, dobio je zlatnu medalju, a zlatom se okitila i Mia Šunjić iz Ploča za fair play. Dodijeljene su još tri utješne nagrade djevojčicama, a za ispravnost rezultata odgovorni su suci AMK „Racing team Ploče“, čije je predsjednik Anatol Tomašević izrazio zadovoljstvo organizacijom natjecanja i brojem natjecatelja.

Biciklijada Ploče 2019 (1)

Biciklijada Ploče 2019 (2)

Biciklijada Ploče 2019 (7)

Biciklijada Ploče 2019 (9)

Foto: Rogotinski portal