U crkvi Gospe Lurdske, koja sljedeće godine slavi  50. godišnjicu posvete, slavljene su tri mise, a središnju je predslavio gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman, OFM, u suslavlju župnika kanonika don Stipe Jerkovića, župnika Župe Vidonje don Mladena Margete i umirovljenog svećenika don Nedjeljka Kešine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prigodom 25. godišnjice ukazanja Majke Božje u Fatimi, Papa Pio XII.,  1942. posvetio je cijeli svijet Prečistom Srcu Marijinu i tada je između ostaloga rekao: „Blago narodu kojemu je Gospodin njegov Bog, blago narodu koji ima za Kraljicu Majku Božju“, podsjetio je fra Marinko te istaknuo kako je Majka Gospodina srasla sa sudbinom našega naroda od stoljeća sedmog i nikad ga ne napušta.

Gvardijan Vukman je na kraju propovijedi, prisjetivši se riječi kardinala Alojzija Stepinca prigodom krunidbe Majke Božje u Mariji Bistrici, pozvao vjernike da se mole Gospi Lurdskoj i ostanu vjerni Blaženoj Djevici Mariji, te obećao da će na poseban način moliti za njih da im Gospodin olakša životne poteškoće, objavila je IKA.

Foto: Ivica Popović

OGLAS