Ljudski rod, čitaj kolektivni um, došao je do mnogih znanstvenih spoznanja, iznašašća i čuda tehnike pred kojima zastaje dah. Ali jedna bitna stvar kao da ostaje visiti u zraku, kao da je izvan dosega ljudskog uma, stoga ostavljena ljudima na slobodnu prosudbu ili osobno vjerovanje, a to je pitanje nad svim pitanjima: kada počinje ljudski život koji nedvojbeno uživa pravo čovjeka na život.

Slušajući glas savjesti pozivamo sve da nam se pridruže u protivljenju donošenja zakona koji bi ozakonili namjerno prekidanje života nerođene djece, tih najnevinijih i najnezaštićenijih članova ljudske obitelji. – poručio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Povodom Dana života koji se ove godine obilježava 3. veljače predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj dubrovački biskup Mate Uzinić predstavio je prigodnu poruku u petak, 25. siječnja u prostorima HBK u Zagrebu tijekom konferencije za novinare, donosi IKA.

U poruci naslovljenoj Savjest u svjetlu zakona ljubavi biskup Uzinić je istaknuo kako čovjekovu savjest sve više pritišću pravni propisi.

Predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj poručio je kako je namjerno prekidanje ljudskog života uvijek moralno zlo, tako i kada se radi o abortusu i eutanaziji.

Više o ovome možete pročitati na portalu Bitno.net