Jučer je u Otoku dalmatinskom održano 10. kolo XC zimske lige Dalmacije, gdje su u sklopu iste domaćini iz BK Kamešnice organizirali MTB utrku „Uspon na Kamešnicu. Više od 100 natjecatelja je startalo, a raspoloženje im nije mogla pokvariti ni bura.

Stazu je najbrže odvezao član domaćina BK Kamešnice Toni Stojanov u vremenu 46:44. Veliki uspjeh napravio je član BK Metković Dado Talajić popevši se na najvišu stepenicu postolja u kategoriji 30-40, dok su u istoj kategoriji Andeas Dominiković i Kosta Malezija završili na 17.,  odnosno 26. mjestu.

Prije glavne utrke vozila se i dječja utrka gdje su najmlađi članovi BK Metković ostvarili zavidne rezultate. Tako su se zlatnim medaljama okitili Iva Dominiković u kategoriji U9 djevojčice i Marko Talajić u kategoriji U11 dječaci. U kategoriji U9 djevojčice srebro je osvojila Cvita Talajić, a brončanu medalju Lucija Kuzman. U istoj kategoriji dječaka Jure Vištica je osvojio do srebrenu medalju, a Jure Kuzman je nakon pada zauzeo četvrto mjesto. U kategoriji U11 djevojčice srebro je osvojila Lara Bokšić, Mara Talajić broncu, dok je Ivan Dominiković u kategoriji U11 dječaci došao do drugog mjesta i srebrene medalje. Nažalost, dječju utrku je obilježio težak pad i lom ruke  Lucije Kuzman, kojoj želimo brz oporavak.

Svoje predstavnike na utrkama imao je i BK Relaks Metković. Odlični su bili u kategoriji U15 dječje utrke Jakov Krmek i Mate Bilić osvojivši srebro i broncu, a treba izdvojiti i odlično 10. mjesto Jakova Krmeka u kategoriji U16 glavne utrke “Uspon na Kamešnicu”. Frane Vuica završio je kao 16. u kategoriji 30-40, a Josip Barišić kao 25. u istoj kategoriji. U kategoriji 40-50 Dario Bukvić je bio 28.