Biciklistički klub Metković započeo je s treninzima za najmlađe. Dvanaest djece prvi put je pokazalo svoje umijeće na 2 kotača na treningu kojega je vodio Dalibor Talajić. Trening se odvijao na platou pored crkve Gospe Snježne u Vidu i protekao je u upoznavanju, utrkivanju i na kraju malom foliranju iskusnijih vozača, prenosi vid.hr.

Klub planira organizirati dječju biciklističku ligu na području cijele doline Neretve, te općini Pojezerje, kao i u gradovima u susjednoj BiH Mostaru i Ljubuškom.

Zasad je sigurno da će liga imati 6 utrka i to u Metkoviću, Pločama, Opuzenu, Otrić -Seocima, Ljubuškom i Mostaru. Isto tako u planu je proširenje na grad Vrgorac, te ostale zainteresirane općine u Hrvatskoj i BiH.

Realan i očekivan godišnji broj utrka bio bi 10 s tendencijom rasta. Utrke lige započet će sa školskom godinom 2018./2019. i održavati će se vikendima, a kalendar istih će se napraviti u suradnji s područnim školama. Staze za utrke biti će prilagođene djeci i njihovom uzrastu, a djeca će se natjecat u kategorijama U-8, U-10, U-12, U-14 i U-16.

Na svakoj utrci najbolji po kategorijama bit će nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima, poredak po kategorijama će se bodovati i zbrajati poslije svake utrke, te će se u posljednjoj utrci lige proglasiti ukupni pobjednici po kategorijama.