Na početku drugog dijela sezone Metkovci su ugostili najtrofejniji hrvatski boćarski klub zagrebački Zrinjevac. Igrala se je utakmica 7. kolu 1. HBL u kojoj su gosti bili uvjerljivo bolji i pobijedili su rezultatom 21:5.

Bodove za Metković osvojili su Andrija Ćorluka u brzinskom izbijanju, Mile Vidović u u preciznom izbijanju, te isti dvojac u disciplini par krug. Ostalo je pripalo Zagrepčanima.

Međutim, bilo je i tijesnih rezultata. Tako su Luki Gašparu u srazu s Tomislavom Kolobarićem za malo izmakli bodovi u brzinskom štafetnom izbijanju te u istoj disciplini Mati Ćorluki u dvoboju s Markom Jerčićem. I Markica Dodig je u klasično pojedinačno ispustio priliku protiv Pere Ćubele. Metkovci su i u trojkama ostali kratkih ruku premda je lako moglo biti i drugačije.

Na kraju je to bila zaslužena pobjeda gostiju. Metković je trenutno peti sa 9 osvojenih bodova, a Zrinjevac prvi s 18 bodova.

Za BK Metković nastupili su Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Marko Dodig, Dubravko Dražeta, Luka Gašpar, Ante Jakić, Ivan Kežić, Nediljko Kežić, Ivan Krstičević, Jure Krstičević i Ante Sršen. Voditelj: Jozo Bebić.

Za BK Zrinjevac nastupili su Miro Begović, Pero Ćubela, Dino Gudelj, Igor Hajsek, Marko Jerčić, Tomislav Kolobarić, Teo Kuljiš, Jure Maglić i Marko Mrkonjić. Voditelj: Jure Maglić.