Juniori Dubrovačko-neretvanske županije pobijedili su svoje vršnjake iz Splitsko-dalmatinske županije na gostovanju u Bastu, te su tako prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto HJBL-e Jug i direktni plasman u polufinale doigravanja Hrvatske juniorske boćarske lige.

Mladi boćari Splitsko-dalmatinske županije bili su vodeći na tablici do ovoga kola, trebala im je pobjeda na svom boćalištu za osiguranje tog vodećeg mjesta na tablici, ali su momci Dubrovačko-neretvanske županije pokazali svoju kvalitetu i karakter, te na kraju zasluženo slavili. Utakmicu su otvorili vodstvom 5:3. Od tri tehničke discipline slavili su u brzinskom i štafetnom izbijanju te su na kraju pobjedom braće Batinić u paru i neriješenim rezultatom Matka Penda u krugu ostvarili pobjedu 12:10.

Pobjedu i plasman u polufinale završnice PH ostvarili su: Stijepo Batinić, Luka Gašpar, Matko Pendo, Dario Dujmović, Karmelo Vučković, Marko Batinić, Marko Gašpar, Vjeko Haićman i Matej Vukanović pod vodstvom Markice Dodiga i Luka Hendića.

U drugoj utakmici ovog kola juniori Šibensko-kninske županije pobijedili su juniore boćarskog centra Sinj (14:8), pa će se u utakmici posljednjeg kola u Sinju između boćarskog centra Sinj i ekipe Splitsko-dalmatinske županije odrediti tko će od ove dvije ekipe u doigravanja za prvaka Hrvatske krenuti sa pozicije 2, a tko sa pozicije 3 na Jugu. U posljednjem kolu najmlađim boćarima DNŽ u goste dolaze vršnjaci iz škole boćanja Donat-Zadar.

U ovom kolu je slobodan bio ŠB Donat iz Zadra.

Poredak:

  1. BS DNŽ 16 bodova
  2. BS SDŽ 13
  3. BC Sinj 12
  4. BS ŠKŽ
  5. ŠB Donat Zadar 3 boda

Raspored 10. kola koje se igra 24. ožujka 2019. s početkom u 12 sati:

  • BC Sinj – BS SDŽ
  • BS DNŽ – ŠB Doant Zadar
  • BS ŠKŽ – slobodan