BK Metković danas započinje s natjecanjem u boćarskoj Superligi, koja je lani zbog koronavirusa bila podijeljena u dvije skupine.

Ulazak u najveći stupanj boćarskoga natjecanja u Hrvatskoj izborili su drugim mjestom u 1. HBL jug, pa će se ove godine nadmetati s još devet klubova iz cijele Hrvatske.

– Superliga ove godine ima deset klubova, a iduće godine smanjuje se na osam. Ima nekoliko kvalitetnih ekipa koje su se zaista dobro pojačale, poput Istre iz Poreča, Bistona iz Brela, Pule, Zrinjevca i Pazina koji nam danas dolazi u goste i s kojim otvaramo sezonu. Nama je cilj na kraju sezone izboriti sredinu tablice, odnosno biti među sedam ekipa te izboriti ostanak u ligi. Smatram da imamo kvalitetu i igračku širinu te da ćemo ostvariti svoj cilj, rekao je za metkovic.hr voditelj i igrač u BK Metković Markica Dodig, dodavši kako sastav momčadi ostaje isti kao i u prošloj sezoni.

Novu sezonu boćari Metkovića otvaraju utakmicom s Pazinom danas u 15 sati. Utakmica se igra u Boćarskom domu u Metkoviću, a gledateljima je ulaz dozvoljen uz COVID potvrdu.