Bonace i cime i još ponešto naziv je izložbe slika autora Ede Unkovića koja će biti otvorena u Galeriji GKS-a Metković u srijedu, 29. lipnja s početkom u 20 sati.

Edo Unković potječe iz tradicionalne pomorsko-brodarske obitelji sa otoka Korčule. Rođen je u Metkoviću, a osnovnu školu i djetinjstvo provodi u Opuzenu, gdje vrlo rano spoznaje svoju sklonost umjetnosti. Živi i djeluje ponajviše u Splitu gdje je završio srednju Pomorsku školu i Ekonomski fakultet. Tijekom života, uspješno se bavi sportom, poduzetništvom i glazbom. Slikarstvo mu je bilo na čekanju do 1995. kad pomalo prelazi u prvi plan, uz različite dodatne edukacije i izložbe.

Do sada je izlagao 10 puta samostalno, oko 40 puta skupno te sudjelovao na desecima likovnih kolonija. Teme mu dominanto proizlaze iz njegove fascinacije morem i svim što se uz more veže.

Izložba slika Bonace i cime i još ponešto otvara se u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a omogućena je sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Metkovića.