Kapetan hrvatske U-21 reprezentacije i dosadašnji igrač talijanske Atalante, 22-godišnji Boško Šutalo novo je pojačanje Dinama. Šutalo je u utorak potpisao petogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom te će se odmah priključiti prvoj momčadi koja u srijedu putuje na pripreme u Sloveniju.

Šutalo je u Maksimir stigao za cijenu od tri do četiri milijuna eura što je drugi ulazni transfer u povijesti kluba.

Boško u Dinamo stiže iz talijanske Atalante, dok je od kolovoza 2021. bio na jednogodišnjoj posudbi u klubu Hellas Verona. Ujedno je niz godina reprezentativac mlađih kategorija Hrvatske. Igrački je iznimno brz, sjajan u duelima i aktivno sudjeluje u igri, svakako je veliki talent i fantastičan obrambeni igrač. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača na ovim prostorima.

Poniknuo je u Neretvi iz Metkovića. Dvije je godine igrao u podmlatku RNK Split. Financijskim padom Splita potražio je novu okolinu. Premda su ga nudili Hajduku, nisu ga htjeli, pa je ovaj Hajdukov promašaj izbora talenata iskoristio Osijek kojeg je doveo u juniore koje je vodio Igor Budiša. Premda još nije izašao iz juniorskog staža, sezone 2019./2020. Šutalo je došao do prve momčadi u kojoj je nastupio 16 puta u početnom sastavu. Siječnja 2020. veliko zanimanje za njega pokazali su brojni klubovi među kojima je i talijanska Atalanta.

Foto: GNK Dinamo