Na Večeri novih skladbi 22. Dalmatinske šansone na pozornici ispred šibenske Gradske vijećnice u subotu su nastupila 23 izvođača među kojima i naš Branko Medak.

Njegovu izvedbu pjesme Za koga si šila dotu brojna šibenska publika je nagradila drugom nagradom.

Večer su otvorile Singrlice, Marko Pecotić Peco i Lille, a između ostalih nastupili su i Branimir Bubica & Klapa Sebenico, mlada Mia Negovetić, Nina Kraljić, Neno Belan, Četiri tenora…

Nakon svih nastupa iščekivalo se proglašenje pobjednika i podjela Šansonjera, a Klapa Contra pobijedila je prema ocjeni žirija s pjesmom Serenada Kalelargi, dok je autorica teksta Olga Palinkaš osvojila nagradu za najbolji tekst.

Četiri tenora s pjesmom Brod bez imena najbolji su prema ocjeni publike, a za najbolje kantautorsko djelo nagrađen je Neno Belan za pjesmu Lito umire.

Najizvođenija šansona 2018. je Daleko Nikoline Tomljanović, dok je najbolji debitant Božidarka Matija Čerina koja je izvela pjesmu Odolijevam.

Nagradu za najbolji interpretaciju dobio je Duje Stanišić, a za najbolji aranžman Olja Dešić, Mia Negovetić, M. Basara za pjesmu Vrijeme je koju je pjevala mlada Mia Negovetić.

Branimir Bubica i klapa Sebenico dobili su treću nagradu publike za pjesmu Moja prava ljubavi, dok je drugu nagradu publike dobio Branko Medak za Za koga si šila dotu. Prema ocjeni žirija drugu nagradu dobili su Elis Lovrić i klapa Brnistra za pjesmu Od kad te poznon, a treću Bang Bang za pjesmu Pismo.

Večeri dalmatinske šansone ove su godine ponovno izravno prenošene na HRT-u, a program su vodili Martina Validžić i Robert Ferlin.

Veliku fotogaleriju s Večeri novih skladbi možete pogledati na portalu ŠibenikIN.