Hrvatska i Mađarska odigrale su utakmicu šestog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo na prepunom Poljudu. Pobjedom 3:0 Hrvatska je učvrstila vodstvo u skupini E i približila se plasmanu na Europsko prvenstvo 2020. Veliki obol u hrvatskoj pobjedi dao je Bruno Petković koji je postigao dva gola.

Nakon otprilike četiri minute igre kapetan Luka Modrić je uhvatio Mađare na spavanju, oteo loptu i sjurio se prema golu i zatresao mrežu za 1:0.

Petković se dvaput fantastično snašao za povećanje vodstva

Već u 24. minuti Hrvatska je povećala prednost. Lavovski dio posla obavio je Ante Rebić, koji je ukrao loptu i dodao u sredinu. Tamo je bio Bruno Petković, koji je u svom, malonogometnom stilu prevario Mađare i zabio za 2:0. U okretu je petom proslijedio loptu u mrežu za veliko slavlje na terenu i tribinama – prava majstorija Petkovića!

Igra se malo primirila i približavao se odmor, kada je Petković u 42. minuti zabio svoj drugi gol za velikih 3:0! Ivan Perišić, koji se silno trudi, a tijekom intoniranja himne je i zaplako, posalo je loptu s desne strane, a najsnalažljiviji nakon mađarske pogreške opet je bio Petković.

Sva tri gola možete vidjeti na portalu gol.hr.

Foto: Screenshot