Danas pred crkvom sv. Ilije u Mettoviću mladi volonteri Franjevačke mladeži Metković (FRAMA) provode dobrotvornu prodaju kolača i na taj način najavljuju najveću volontersku akciju u Hrvatskoj 72 sata bez kompromisa koja će se prvi put dogoditi i u Metkoviću od 18. do 21. listopada 2018.

Riječ je o međunarodnom volonterskom projektu koji okuplja tisuće mladih volontera koji daju svoje vrijeme i vještine za dobrobit zajednice u kojoj žive. Ove godine se po peti
puta organizira veliki volonterski maraton u Hrvatskoj.

Tijekom tri dana ujediniti će se mladi iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba sa zajedničkim ciljem, pomoći onima koji su u potrebi.

Do sada je projekt 72 sata bez kompromisa u Hrvatskoj okupio 5500 mladih koji su uspješno sproveli 750 volonterskih akcija.

Želimo pozvati sve mlade Metkovke i Metkovce te sve ljude dobre volje da nam se pridruže u nakani da naš grad učinimo još sretnijim mjestom i da potaknemo građane na solidarnost, širenje radosti te kompromisa., ističu u metkovskoj FRAMA-i.

I ti želiš da Metković postane veselije mjesto za život put solidarnosti i radosti – volontiraj s nama, bez kompromisa 18. – 21. listopada 2018.

Svi koji se žele uključiti u ovaj volonerski projekt mogu to učiniti putem poveznice na mrežnoj stranici volonterskog maratona 72 sata bez kompromisa.