U toskanskom gradu Pistoiji od 18. do 29. listopada je na stručnoj praksi je bilo 16 učenika Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen koji se školuju za zanimanje agroturistički tehničar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Učenici su proveli ukupno po 80 sati na talijanskim agroturističkim gospodarstvima, poljoprivrednim imanjima i u restoranima, obavljajući poslove povezane sa svojim zanimanjem koje na zanimljiv način povezuje poljoprivredu i turizam.

Sudionici mobilnosti su dobili uvid u funkcioniranje agroturističkog objekta, koji uključuje poljoprivrednu proizvodnju (voće i povrće, s naglaskom na masline i vinovu lozu, koji se i kod nas uzgajaju), smještajne i ugostiteljske kapacitete. Kako bi ostvarili zadane ishode učenja, bili su uključeni u kompletan rad gospodarstva: od rada u polju, uređivanja vrta i okoliša objekta, pospremanja smještajnih objekata, promatranja i samostalnog pripremanja i posluživanja tradicionalnih jela, promidžbene aktivnosti.

Uz pružanje mogućnosti kvalitetnog obavljanja stručne prakse, sudjelovanjem na mobilnosti učenici su razvili i osobne i profesionalne kompetencije, kao i odgojno-obrazovna očekivanja međupredmetnih tema, prije svega tema Osobni i socijalni razvoj, Poduzetništvo, Zdravlje i Održivi razvoj.

Stjecanje znanja i vještina omogućeno je kroz projekt Ostvarivanje očekivanja međupredmetnih tema kroz stručnu praksu u agroturizmu u sklopu EU programa Erasmus+, ukupne vrijednosti 37.878,00 EUR.

Više o projektu možete saznati OVJDE.

OGLAS