Policijski službenici Federalne uprave policije su u okviru operativne akcije kodnog naziva Krupa danas u Čapljini uhitili dvije osobe: bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice MUP-a RH, inicijala J.M. (1977.) za kojim je na snazi više potjernica i naloga za uhićenje izdanih od sigurnosnih tijela iz Hrvatske i Njemačke, a drugi uhićeni je osoba inicijala J.M. (1968.), prenosi Čapljinski portal.

Cilj akcije, koja je realizirana u suradnji sa MUP-om RH i nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadno-hercegovačke županije, je dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu sa kaznenim djelom iznude.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na dvije lokacije na području općine Čapljina i uhićene dvije osobe iz Čapljine.

Navedene osobe se sumnjiče da su unazad osam dana zahtijevali od osobe iz Hrvatske novčani iznos od 250.000 eura, a pri tome joj upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo njoj i njezinom malodobnom djetetu.

Prilikom uhićenja i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnog kaznenog djela, a koji će biti dokaz u kaznenom postupku.

Asistenciju prilikom provođenja tih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, a kako je iz Federalne uprave policije najavljeno, bit će nastavljene aktivnosti na realizaciji te operativne akcije.