Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije dobio je danas ključeve četiriju novih vozila, namijenjenih ispostavama u Dubrovniku, Metkoviću i Pločama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Danas predajemo četiri nova vozila hitne medicine. Time se obnavlja vozni park Zavoda, koji ima 25 automobila za hitne intervencije i svake godine ga je potrebno zanavljati da bi se približili željenom standardu, a to je da vozila ne budu starija od 5 godina i da ne prijeđu više od 200 tisuća kilometara, kazao je tom prigodom župan Nikola Dobroslavić.

Vozila vrijede 2,2 milijuna kuna pri čemu je Županija izdvojila oko 1.400.000 kuna, pola milijuna Zavod, Grad Metković 200.000 kn i Grad Ploče 150.000 kuna. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Luka Lulić kazao je kako je svako novo vozilo dodatna vrijednost Zavodu jer je to osnovno sredstvo za rad i istaknuo kako se ovdje radi o izuzetno kvalitetnim vozilima koja će značiti jako puno.

– Radi se o vozilima marke VW Transporter Furgon 2.0 TDI 4 Motion, koja su nešto skuplja od ostalih jer imaju neovisni ovjes, a što je posebno važno za stanovnike Doline Neretve koji do bolnice imaju više od 100 kilometara. Vozila su posebno prilagođena potrebama ležećih pacijenata kako bi lakše ‘trpjeli’ cestu, rekao je Lulić.

OGLAS