Pranje ruku je prije svega briga o vlastitom zdravlju. Na rukama se tijekom dana nakupljaju mikroorganizmi iz različitih izvora. Ako se ruke ne operu, svi ti mikroorganizmi mogu dospjeti u naše tijelo dodirivanjem očiju, usta , hrane i onda nastaju razne zarazne bolesti kao što su prehlada,gripa,infektivni proljevi….

Upravo iz tog razloga osmišljen je projekt Čiste ruke – put do zdravlja. Projekt je ostvaren u suradnji Farmacia pedijatrijskog savjetovališta Metković i dr. Vlade Krmeka, spec.pedijatra. Radionica  Čiste ruke – put do zdravlja održana je u petak, 23. ožujka, za sve učenike koji pohađaju Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića i Područnu školu u Vidu.

Cilj projekta je osvijestiti učenike o važnosti pranja ruku. Učenicima su podijeljeni prigodni letci s postupkom pravilnog pranja ruku a dr. Vlado Krmek predstavio je učenicima zašto i kada je sve važno prati ruke. Učenici su aktivno sudjelovali na radionici i odgovarali na razna pitanja. Cijelo predavanje zaokruženo je podjelom diploma i prigodnih poklona što je učenike posebno razveselilo.

Pedijatrijsko savjetovalište u Farmaciji u Metkoviću dio je dodatnih usluga u Farmacia ljekarnama i Farmacia specijalnim prodavaonicama. Savjetovanje s pedijatrom se odvija jednom mjesečno u privatnosti odvojenog prostora ljekarne Farmacia, uz prethodnu rezervaciju termina kod ljekarnika.