Na ovogodišnji natječaj za izbor najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika, koji svake godine organizira europarlamentarka Marijana Petir, pristiglo je 26 prijava, od čega je u uži izbor ušlo njih 10, piše Jutarnji list.

Čitatelja Jutarnjeg lista odlučili su da je najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik Stipe Vuletić iz Opuzena koji je svoje vizije moderne neretvanske poljoprivrede pretočio u vlastito obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje je iznjedrilo poznati brend Mandarinet. Nagrada mu je uručena danas na poljoprivrednoj konferenciji u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Stručno, pak, povjerenstvo je za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika proglasilo Ivana Gašića (24) iz Beketinaca iz Osječko-baranjeske županije. Gašić se bavi proizvodnjom sireva na OPG-u koji mu je, nakon sto je položio maturu, prepisao otac. Osim plakete, pripala mu je i nagrada od 15.000 kuna, koju dodjeljuje Erste bank.

Svi vi ste pravi pobjednici jer niste zatvorili vrata svojih očevih i majčinih domova i otišli, nego ste ostali ovdje i pokazali da se u hrvatskoj poljoprivredi može uspjeti. Neka to bude motivacija i drugim mladima da ostanu u Hrvatskoj i bave se poljoprivredom, poručila je Petir.