Oskar znanja je najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Oskarom znanja se već 20 godina nagrađuju uspješni i izvrsni učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori. Svečanu dodjelu Oskara znanja organizirali su Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Hrvatske zajednice županija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Među ovogodišnjim dobitnicima Oskara znanja u Zagrebu su i učenica 5. razreda Cvita Bebić, ovogodišnja državna prvakinja na Natjecanju mladih tehničara u kategoriji Fotografija  i njezina mentorica Marina Nikolić, profkojoj je ovo sedmi oskar znanja u posljednjih četrnaest godina, objavila je OŠ Stjepana Radića Metković.

Svečanost dodjele Oskara znanja održala se u kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu. 480 je učenika osnovnih i srednjih škola primilo nagradu koja simbolizira vrhunac postignuća u obrazovanju, ali i predanost, marljivost i neiscrpnu energiju koju ulažu da bi, uz neupitnu darovitost, postigli vrhunske rezultate. Pohvaljeni su i njihovi mentori, učitelji i nastavnici koji su im, uz obitelji, najveća podrška u radu i učenju.

Čestitke nagrađenim učenicima i mentorima uputio je ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs, v. d. ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Daria Kurtić, i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić. Ova je nagrada priznanje za vrhunske rezultate, ali i poticaj za budućnost i primjer drugima,– naglasio je ministar.

OGLAS