OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković je 17. studenoga, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježila tužnu obljetnicu pada grada Vukovara i stradanja stanovnika ravnokotarskog naselja Škabrnja.

Učenici i učitelji su nazočili prigodnom programu koji je pripremila profesorica hrvatskoga jezika Ivana Vatović. Učenik Luka Toni Batinović interpretativno je pročitao prepoznatljivu pjesmu Hrvoja Hegedušića Stoji grad. Poznatu pjesmu napisao je Hegedušić dok je u narodu vidio nevjericu i strah. Školska filmska skupina pripremila je prigodni medijski zapis prema tekstu Priča o gradu Siniše Glavaševića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Video je pripremila prof. Ivana Vatović, a tekst je čitao učenik Ivan Čupić. Tom prilikom prisjetili su se teških trenutaka Vukovaraca. Program su moderirale i vodile Mia Vlahić i Petra Pehar, a održan je u predvorju škole uz prigodne plakate koje su pripremili prof. Matea Jerkić i učiteljica razredne nastave Nikolina Jerković sa svojim učenicima.

Na školskom igralištu su učenici 8. a razreda nacrtali su Vodotoranj, poznati simbol Vukovara i hrvatskoga zajedništva, gdje je nastala simbolična fotografija učenika i djelatnika škola. Potom su paljenjem svijeća još jednom odali su počast i zahvalili, ne samo Vukovarcima, već svima onima koji su dali svoje živote za nas i našu domovinu, slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Obilježavanju Danas sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pridružile su se i područne škole u Prudu i Vidu.

OGLAS