Štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, koji je počeo 10. listopada, ušao je u 31. dan. Odaziv na štrajk je i dalje masovan, nastava se odvija sporadično, a odaziv učenika na nastavu je vrlo nizak.

Na početku sjednice Vlade premijer Plenković je ponovno pozvao na dijalog o osnovici, ali ne i o koeficijentima na plaću koji su i razlog pokretanja štrajka učitelja.

Sindikalni čelnici ne pristaju razgovarati o uvjetima novog kolektivnog ugovora dok se ne riješi problem koeficijenta zbog kojega učitelji zaostaju u plaćama za ostalim javnim i državnim službenicima. Ministar financija Marić je danas izjavio da su koeficijenti  isključivo u ingerenciji Vlade i da se o tome ne može pregovarati.

Osnovnim i srednjim školama danas će se pridružiti  i fakulteti. Školski sindikati za ponedjeljak najavljuju veliki prosvjed na glavnom zagrebačkom trgu.

Odaziv na štrajk zaposlenika u metkovskim školama je i dalje vrlo velik. Manji broj učitelja pokušava organizirati nastavu na koju se odaziva mali broj učenika.