Jučer je u Hotelu Narenta u Metkoviću otvorena konferencija Dani cikloturizma na kojoj se iznose informacija, raspravlja i razmjenjuje mišljenja o mogućnostima i razvoju cikloturizma u Hrvatskoj. U trodnevnom programu koji traje od 15. do 17. svibnja ukupno sudjeluje 220 sudionika kojima će se obratiti 15 govornika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cjeloviti program konferencije možete pronaći OVDJE.

Razvoj cikloturizma zasniva se na tri glavne komponente koje čine destinaciju: infrastrukturi, ponudi i promociji. Dani cikloturizma, u svojem prvom izdanju, bavi se upravo tim temeljnim elementima izgradnje destinacije s posebnim naglaskom na EuroVelo standarde u svakom od njih.

Hrvatsku obrubljuju četiri EuroVelo rute, a standardi u infrastrukturnom uređenju i opremanju, osmišljavanju i pružanju usluga te promociji cikloturističkih proizvoda su budućnost razvoja ove turističke grane.

Hrvatska, s obzirom na prirodne ljepote, očuvanost prostora i kulture, bogatstvo gastronomije, prometnu infrastrukturu i klimatološka obilježja, ima gotovo savršene uvjete da postane značajna cikloturistička destinacija u Europskim okvirima. Razvoj u tom smjeru već je krenuo, provode se mnogi projekti, pojedine destinacije i regije razvijaju vlastitu infrastrukturu i ponudu.

OGLAS