Jučer je u Obrtničkoj komori u Dubrovniku održana sjednica Ceha frizera i kozmetičara Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je za predsjednicu na četverogodišnje razdoblje izabrana predsjednica metkovskog Ceha frizera i kozmetičara Daniela Žderić.

Ona je na toj funkciji naslijedila dosadašnjeg predsjednika Ljubu Lučića. Za zamjenicu predsjednice izabrana je Marijana Mostahinić iz Cavtata. Na sastanku su još bili predsjednici cehova iz Ploča (Sanja Despot), Korčule (Dragana Prižmić), predstavnica iz Dubrovnika (Dubravka Trojanović).

Ceh frizera i kozmetičara naše županije broji 160 članova, odnosno obrta. Cilj ovoga udruženja je pomoći razvoju struke kroz zakonske prijedloge, edukaciju i sufinanciranje odlazaka na različite seminare i slično.

U razdoblju koje je pred nama radit ćemo na tome da se ujedine i upoznaju cehovi, da se promjene ispitni katalozi za majstorske ispite i da mladi frizeri tek nakon 5 godina rada polažu majstorski ispit jer se pokazalo da većina mladih nakon 2 godine stručnog osposobljavanja nisu spremni za majstorski ispit. U skoro vrijeme održat ćemo besplatne edukacije za kozmetičare pod vodstvom predsjednice Ceha Ploča Sanje Despot, izjavila je nova predsjednica Cehova Daniela Žderić.