Darijo Srna, bivši hrvatski reprezentativac, a danas sportski direktor Šahtara, napustio je ratom zahvaćenu Ukrajinu i sada pomaže Ukrajincima koji bježe od rata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Ovo je treći rat kroz koji sam prošao u životu – Hrvatska 1991., zatim 2014. kada su Rusi potjerali Šahtar iz Donjecka, a sada ratuju po cijeloj Ukrajini pa smo morali napustiti Kijev – rekao je Srna.

A kada je riječ o Vladimiru Putinu, Srna je vrlo oštar:

– Nemam poštovanja prema čovjeku koji je naredio ovaj rat. Ne želim ni izgovoriti njegovo ime, ne zaslužuje ni prostor ni kisik. On se zalaže za sve loše na ovom svijetu. Nije zaslužio organizirati Svjetsko prvenstvo u svojoj zemlji, a ponuda Rusije za organiziranje Eura 2028. mora biti nekakva šala. Neće dobiti jedan glas. Nijedna normalna država neće glasati za njih.

Ni Srni nije bilo lako napustiti Kijev i Ukrajinu, no kaže:

– Ne mogu se uspoređivati ​​s ljudima iz Mariupolja ili Harkiva. Oni proživljavaju noćnu moru, oni su pravi heroji i bojim se za njih. U ratu je ljudski život jeftin. No nogomet uvijek preživi ratove. Ukrajina je trebala igrati u doigravanju za Svjetsko prvenstvo, rat ne može uništiti nogomet.

Srni je Ukrajina druga domovina.

– Ti ljudi su nevini, oni su najbolji. Ponosan sam što sam tamo živio 19 godina. Što god da se dogodi, bit ću uz Šahtar do kraja. Mi smo jedna velika obitelj i ponosan sam na klub, ponosan na svog predsjednika. Ali ne možemo biti sami u ovoj situaciji. Ostatak svijeta mora pomoći Ukrajini da pronađe način da zaustavi bombe, zaustavi ubijanje i zaustavi rat, piše Večernji.hr.

OGLAS