Veliko priznanje danas je dobio dugogodišnji kapetan Šahtara iz Donjecka i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna. Ukrajinski klub umirovio je njegov dres s brojem 33 i nitko ga više neće moći nositi. A, uz to saznali smo i ime njegovoj novog kluba.

On odlazi iz Šahtara iako je svoju zadnju utakmicu odigrao još prošle godine prije suspenzije koja mu brani igranje do kolovoza. Srna je podsjećamo pao na doping testu, no suspenzija nije bila duga i imat će priliku dostojanstveno završiti svoju karijeru u Cagliariju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Srna je u Šahtar stigao 2003. godine i od onda je neizostavan dio momčadi, a bio jedugogodišnji kapetan te momčadi s kojom je podigao pehar pobjednika tadašnjeg Kupa UEFA. Osim toga deset je puta bio prvak Ukrajine, sedam puta osvajač tamošnjeg kupa, a dva je puta bio igrač prvenstva.

Bio je igrač tog finala Kupa UEFA 2009. godine kada su slavili, 2011. je bio u momčadi sezone Lige prvaka, a 2016. u momčadi sezone Europa lige. Zbog osvajanja europskog trofeja dodijeljena mu je u medalja časti Ukrajini. Sve to skupa naravno nije moglo bez umirovljenja dresa, Srna je apsolutna legenda kluba i to je zaslužio.

Uz ovu vijest stigla je i potvrda da je Darijo Srna potpisao ugovor s talijanskim Cagliarijem na godinu dana.

 

OGLAS