“Nakon stabilna i suha vremena ove srijede, slijedi vrlo promjenjivo razdoblje s pravim ne samo jesenskim obilježjima, nego i zimskim, jer će povremeno biti i snježnih pahulja, posebno u gorskim krajevima, a početkom idućeg tjedna moguće i drugdje. Noći od petka neće biti odveć hladne zahvaljujući pretežno oblačnom vremenu, a dnevna će temperatura biti oko prosječne za ovo doba godine.

Na Jadranu svakako treba upozoriti na čestu i obilnu kišu, a zbog jakog i vrlo jakog vjetra, najčešće juga, zatim i jugozapadnjaka, moglo bi biti i poplavljenih riva.“, sažeta je tjedna prognoza meteorologinje dr. sc. Tanje Renko iz DHMZ-a.

“U četvrtak počinje razdoblje dosta nepovoljnih vremenskih uvjeta, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Bit će vrlo vjetrovito i kišovito te do kraja tjedna na nekim lokalitetima ukupno može pasti i više od 150 litara kiše po četvornome metru, zbog čega je DHMZ objavio i posebno priopćenje. Potkraj nedjelje počet će pritjecati znatno hladniji zrak pa bi početkom idućeg tjedna mogli osjetiti dašak zime.”

DHMZ je za petak za Dalmaciju izdao narančasto upozorenje: moguće su obilne kiše, praćene olujnim udarima juga i grmljavinom.