U Hrvatskoj je počeo val vrućine. U Metkoviću je u 14 sati izmjereno 32.1°C, što spada u današnje rekordne vrijednosti u Hrvatskoj. U Pločama je u isto vrijeme izmjereno 30.8°C.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema prognozi DHMZ-a, trajat će barem do srijede.

DHMZ je izdao upozorenje žutog stupnja za opasnost od toplinskog vala za cijelu Hrvatsku za ponedjeljak i utorak, dok je za kopno u srijedu izdano narančasto upozorenje.

U ponedjeljak temperature i do 38 stupnjeva

Vrućina će se nastaviti i idućih dana, još s malo višom temperaturom nego danas. Očekuje se uz to uglavnom sunčano vrijeme uz malu vjerojatnost za poneki pljusak s grmljavinom u dane vikenda te malo veću početkom tjedna, kada lokalno može biti izraženijih pljuskova pa i nevremena.

Na moru također vruće te pretežno sunčano, samo na sjevernom dijelu uz mogućnost za neverin, posebno u ponedjeljak. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak, osobito u subotu, te jugozapadnjak i zapadnjak, a početkom tjedna okrenut će vjerojatno duž većeg dijela obale na jugo.

U dijelovima zemlje, posebno na kopnu, prema prognozi DHMZ-a se u ponedjeljak očekuju temperature i do 38 Celzijevih stupnjeva.

OGLAS