Državni hidrometeorološki zavod je izdao za sutra upozorenje za cijelu Hrvatsku. Na sjeveru i u gorskom dijelu Hrvatske se očekuju pljuskovi, a na Jadranu iznimno visoke temperature (toplinski val).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Dalmaciji od srijede velika opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje. Bit će pravo ljetno vrijeme pa će mnogi tražiti osvježenje u moru ili rijekama, no ipak sredinom dana valja izbjegavati boravak na suncu zbog vrlo visokog UV indeksa.

na jugu Hrvatske prevladavajuća vedrina uz slab vjetar – ujutro burin, danju maestral pa će nakon tople, ponegdje i vrlo tople noći već do podneva biti vruće, a najviša temperatura zraka bit će između 31 i 36 °C. Najtoplije u dolini Neretve.”

U nastavku tjedna na Jadranu neće biti veće promjene – zadržat će se pretežno sunčano vrijeme, a tek će rijetko biti moguć poneki neverin uz obalu. Gomilanjem topline i noću će se sve teže rashlađivati.

na kopnu će prevladavati sunčano i vruće, no budući da će biti nestabilno treba računati na pljuskove, a lokalno i na pokoje nevrijeme, osobito u četvrtak i petak.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

OGLAS