U subotu 13. travnja u crkvi sv. Nikole Tavelića u Brnazama kod Sinja održan je ‘Festival dječjih župnih zborova – Zlatna harfa’, na kojem je nastupilo 10 dječjih zborova, a među njima i Dječji zbor Župe sv. Ilije  proroka – Metković pod vodstvom s. Mile Deak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Metkovski zbor bio je jako uočljiv ne samo zbog narančastih majica nego i s velikim brojim onih koji su ih nosili – čak 99.

Festival je započeo sv. misom u 10.30 koju je predvodio sinjski gvardijan fra Marinko Vukman uz koncelebraciju s fra Denisom Šimunovićem i još četvoricom svećenika.

Ovogodišnji Festival održan je u prigodi 800. obljetnice Božića u Grecciu i Stigmi sv. Franje.

Naš je zbor nastupio drugi po redu s pjesmom Sanctus koju smo “izvukli iz košarice”, dok je izborna pjesma bila Radujte se narodi. Zborom je dirigirala s. Mila Deak, a sviranje su pratile Lucija Kuzman (orgulje), Ana Dragobratović (violina) i Elena Grmoja (flauta).

Poslije nastupa u dvorani crkve uslijedilo je osvježenje i mala okrepa koju je pripremio fra Ivan Čikara sa svojim župljanima nakon čega su se zaputili u Alkarske dvore gdje su posjetili muzej, a zatim i crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske gdje nas je dočekao gvardijan fra Marinko Vukman i župnik fra Antonio Mravak koji je u Metkoviću bio kao đakon.

Posljednje odredište je bio Hipodrom u Sinju gdje su se na travnjaku naši zboraši odmorili i okrijepili pizzom i pićem nakon čega je uslijedilo razgledavanje argele konja koje su neki uspjeli dodirnuti i nahraniti.

Zadovoljni i obogaćeni novim iskustvom i saznanjima vratili su se kući, a vrijeme u autobusima ispunili smo pjesmom i molitvom.

OGLAS