Da biti vatrogasac nije samo posao, već cjeloživotni poziv i dužnost bez radnog vremena, svjedoči objava jednog gasitelja na Facebook stranici Vatrogasci – oni su naši heroji, koji je imao potrebu javno pohvaliti svog hrabrog kolegu iz ŽVOC-a Zadar.

Vatrogasac je prepričao dramu koja se jučer, u ponedjeljak, odvijala na jednoj zadarskoj plaži, a osim što je posvjedočio o junačkom činu svog kolege, istom objavom zasigurno je i mnogim roditeljima ‘otvorio oči’ koliko je malo potrebno da se dogodi nesreća. Jer, nažalost, ne možemo uvijek računati da će se u blizini naći jedan Marino Vuković.

‘Danas se odvijala prava drama na plaži u Diklu (ispod Chicaga). Jedna curica je nepažnjom jedne sekunde svojih roditelja, a uzpomoć vitra, otplutala od obale na madracu. Izgleda smišno, ali nije… Velikom brzinom se udaljila toliko daleko da nije bilo šanse doplivati do nje.

U tom trenu prisebnost i profesionalnost je pokazao Marino Vuković koji je brzom reakcijom veslajući došao do curice. Možda glupo reći spasio je, ali… Ali bolje ne razmišljati što bi bilo s curicom koja ne zna plivati, ima rukavice, plus veliki valovi… Marino, svaka čast’, napisao je vatrogasac ponosan na svog kolegu iz ŽVOC-a Zadar.