Odbor za dodjelu javnih priznanja Županijske skupštine pokrenuo je 1. ožujka postupak za predlaganje kandidata za javna priznanja, koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića – Dana Dubrovačko-neretvanske županije 12. svibnja 2019. godine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Javna priznanja se mogu dodijeliti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama, u zemlji i inozemstvu, koje su svojim djelom i radom pridonijele promicanju i ugledu Dubrovačko-neretvanske županije i to:

1. Proglašenje počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije,

Počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije pod točkom I. može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima osobito pridonio promicanju, značaju i ugledu Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarivanju i razvoju međusobnih odnosa Županije s drugim županijama, narodima i državama, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.

 2. Nagrade Dubrovačko-neretvanske županije.

Nagrade Županije pod točkom II. dodjeljuju se za iznimna dostignuća značajna za Dubrovačko-neretvansku županiju na raznim područjima djelovanja i stvaralaštva, i to:

 • za životno djelo:
  • pojedincu u obliku diplome i novčane nagrade u iznosu od 25.000,00 kn
 • za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju:
  • pojedincu u obliku diplome i novčane nagrade u iznosu od 15.000,00 kn
  • društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku diplome
 • za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju
  • pojedincu u obliku Plakete Dubrovačko-neretvanske županije i novčane nagrade u iznosu od 15.000,00  kn
  • društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku Plakete Dubrovačko – neretvanske županije.

Rok za predlaganje kandidata za javna priznanja traje od 1. ožujka do 1. travnja 2019. godine. Detaljnije o ovome možete pročitati na stranici Dubrovačko-neretvanske županije.

OGLAS