Domaći košarkaši su u subotu, 3. veljače, na domaćem terenu dobro otvorili nastavak sezone u B1 ligi jug. Pobijedili su KK Amfora te se tako revanširali se poraz u Makarskoj na početku sezone. Rezultat utakmice je bio 62:48 (34:20) (20:10)(14:10)(10:11)(18:17).

Iako bez nekoliko bitnih starijih igrači podmlađeni Metkovci su pokazali više želje i htijenja da dođu za uspjehom što im je na kraju i uspjelo. Obrana i samo odbrana bila je ključ konačnog uspjeha, a konačan broj primljenih poena 48 govori sam za sebe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dobro su domaći mladići otvorili utakmicu i stekli prednost od deset poena u prvoj četvrtini preko Roka Dominikovića u uvodu s tri trice, Veraje sa nekoliko ubačaja koji su dali početni ton dobroj igri.

Do poluvremena Metkovci su nastavili u dobrom ritmu i uz dobru igru prvenstveno u obrani došli do lijepe prednosti od četrnaest poena. U nastavku gosti su malo zaprijetili sa nekoliko oduzetih lopti i smanjenjem rezultata na devet poena sa najmanjom razlikom ali to je bilo sve i najbliže da ugroze domaćima pobjedu.

Obrana i samo obrana dala je vjetar u leđa te su ponovo iz nekoliko dobrih kontri vratili i povećali prednost na velikih 60:39 u četvrtoj četvrtini te riješili pitanje pobjednika.

Odlično su igrali bekovi u prednjoj liniji u obrani Pačić, Dodig, Veraja a potonji je dobro razigravao svoje suigrače u napadu te sa 17 poena bio najefikasniji u momčadi. Roko Dominiković dodao je 13 poena uz tri trice kao drugi strijelac momčadi dok je svoju najbolju utakmicu među seniorima odigrao visoki naš Fićo Proleta koji zabio 7 poena i marljivo skupljao skokove njih 14 na ovoj utakmici uz nekoliko blokada. Uz Primorca i Ercega onemogućio je protivničke centre da nešto više učine za svoju ekipu.

Kod gostiju najefikasniji je bio najbolji strijelac lige Željko Jović sa 22 koša no nije imao pomoći u ostatku ekipe.

Pohvala košarkašima Metkovića, prva slijedeća je narednog vikenda u Dubrovniku gdje ih očekuje utakmica protiv KK Škole košarke Dubrovnik.

KK METKOVIĆ: M.Pačić 6p, D.Knežić 2p, H.Veraja 17p, R.Dominiković 13p/3t, K.Bajo -, T.Dodig 3p/1t, A.Primorac 6p, D.Dominiković 4p, S.Marević 0p, F.Proleta 7p, Ž.Erceg 4p Trener: J.Dominiković.

KK AMFORA: M.Šarić 0p, Z.Radalj 3p/1t, B.Šimić 9p, M.Lalić 7p, I.Alerić 4p, Ž.Jović 22p/3t, L.Radalj 0p, G.Pribisalić 0p, T.Han 3p, A.Hajduk 0p. Trener:N.Videka.

Piše: Nikica Medak

OGLAS