Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi i vrijednim rukama majstora, počela je obnova kuće obitelji Taslak u Marulićevoj ulici u Metkoviću.

U humanitarnoj akciji Obnovimo dom obitelji Taslak, koja traje do 15. ožujka 2023., do sada je prikupljeno oko 40 tisuća eura (oko 300 tisuća kuna). Tome treba pridodati i donacije u materijalu (instalacije za vodu i struju, gips ploče…) koji su donirali obrtnici i tvrtke na čemu od srca zahvaljuje obitelj pok. Ivanke Taslak iza koje je ostalo šestoro djece i suprug.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Radovi na obnovi kuće su počeli zahvaljujući velikom srcu naših ljudi. U tome sudjeluju i naši obrtnici koji doniraju svoj rad na čemu smo im iznimno zahvalni, kazano nam je organizator ove humanitarne akcije Goran Gujinović, napominjući da je sa svojim tvrtkama pomogao Grad Metković i Dubrovačko-neretvanska županija.

Kako smo se i sami uvjerili, kuća je uistinu u derutnom stanju, bez krovišta, lošim otvorima i s prodorom vlage kroz zidove i gornju armiranu betonsku ploču. Trenutno se nastoji osposobiti za stanovanje kat kuće da bi se nakon toga pristupilo obnovi prizemlja u kojem sada živi troje djece do deset godina, starica od 84 godine, otac i mlada djevojka s posebnim potrebama. Sve to iziskuje snalaženje i dobru organizaciju.

U prvoj fazi smo usredotočeni na uređenje kupatila i soba na katu. Kuća je bez krovišta zbog čega je kuća prokišnjavala pa nam je prioritet to napraviti. Stigla nam je za to potrebna drvena građa i crijep i želimo što prije krenuti u izgradnju krovišta kuće. To je preduvjet za završetak radova na katu, kao i zamjena svih vanjskih i unutarnjih otvora koji su jako lošem stanju za što već imamo pomoć obrtnika koji nam izlaze ususret, objasnio nam je Goran.

Uređenje dviju soba je na katu su gotovo privedeno kraju, uskoro će bit završeni keramički radovi u kupatilu čemu je prethodila potpuna izmjena vodovodne i električne instalacije.

U planu je napraviti i vanjsku izolaciju stambenog objekta za što treba pričekati povlačenje oborinske vode oko same kuće koja sada kapilarno ulazi u zidove. Sve će to ovisiti o sredstvima koja će se uspjeti prikupiti. Stoga, još jesnom napominjemo da humanitarna akcija traje do 15. ožujka.

U ovu svrhu je otvoren poseban žiro račun na ime Goran Gujinović (službeni organizator akcije) u  OTP banci, IBAN HR73 2407 0003 1071 7219 1 uz naznaku za obnovu doma obitelji Taslak. Kod plaćanja preko interneta potrebno je unijeti u poziv na broj svoj OIB uplatitelja i namjenu za obnovu dom obitelji Taslak.

Inicijativni odbor humanitarne akcije Obnovimo dom obitelji Taslak!, kontakt: 091/5222690.

OGLAS