U Dolima kod Slanog jutros je obilježena je 30. obljetnica nestanka pripadnika izvidničko- diverzantskog voda 4. gardijske brigade HV-a: Fernanda Delucchija, Arnolda Nožića, Alejandra Nestora Patrona, Branka Andreasa Pilsela i Miljenka Tadića koji su nestali u borbi s nadmoćnijim neprijateljskim ratnim brodom na moru kod Dola 23. listopada 1991., njihova tijela nikada nisu pronađena.

Uz obitelji nestalih branitelja u programu obilježavanja sudjelovali su veterani 4. gardijske brigade iz Splita i Metkovića, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, načelnici općina Ston i Dubrovačko primorje sa suradnicima i drugi.

Kod spomenika nestalim braniteljima sagrađen uz samu obalu mora izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće uz počasni pozdrav pripadnika satnije mornaričko-desantnog pješaštva iz Ploča. Nakon toga na rivi kod spomenika nazočnima su se obratili Drago Pilsel u ime obitelji nestalih branitelja, župan Nikola Dobroslavić zatim izaslanik Predsjednika vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, predsjednik udruge 4.gbr iz Splita Hrvoje Pupić-Vurilj i na kraju domaćin Nikola Knežić, načelnik općine Dubrovačko primorje.

Svetu misu za poginule i nestale branitelje u crkvi Velike Gospe u Dolima služio je mjesni župnik don Jozo Sebežević. Tijekom jutra članovi Ronilačkog kluba veterana 4.gbr čistili su podmorje uz rivu u Dolima.