Ipak – Sandro Babić! Naslov prvaka Hrvatske na kružnim stazama grupe 1 osvojio je 39-godišnji automobilist iz Komarne, a ne njegov klupski kolega iz Saint Christopher Racing Teama Nino Jeličić, piše Dubrovački vjesnik.

Uoči zadnje trke sezone bilo je Babić ili Jeličić, a u tom zadnjem krugu sezone Babića je izdalo auto, te je na stazi ostao samo Jeličić, koji je na kraju zauzeo četvrto mjesto. Neki kažu kako je Nino mislio da je to dovoljno kad je otpao jedini konkurent, te kako je gledao samo završiti trku. Ali, na kraju se ispostavilo kako to nije bilo dovoljno.

– Mene su malo zbunili, iskreno, znao sam kako se briše jedan najslabiji rezultat, ali nakon zadnje utrke kaže mi jedan, drugi, pa treći: ‘Šteta, kako si ostao bez naslova‘, te sam šutio i čekao – priča Babić, koji je imao dvije ‘nule’ u sezoni, te se njemu zbog toga na kraju, kad je ostao bez bodova u zadnjem krugu, nije ništa brisalo. Ostao je na 236 bodova koliko je imao uoči zadnjeg kruga. Jeličić je s druge strane završio sve utrke, i trebalo je izbaciti najslabiji rezultat. Uoči zadnje utrke kojeg je dočekao s pet bodova manje od Babića to mu je bila treća ili četvrta utka kad je zaradio samo 21 bod. Ali, četvrto mjesto u zadnjoj utrci donijelo mu je samo 20 bodova, i to mu je bio na kraju najslabiji rezultat, koji se odbacivao. Pobjeda u zadnjem krugu donosila mu je 30 bodova, dakle, 21 baci, te bi pretekao Babića, imao bi s novih 9 bodova na kraju četiri više. Isto bi bilo i da je bio drugi – 28 bodova, dakle, plus 7, imao bi 2 više…

– Nino je prije svega moj prijatelj, i da je on na kraju uspio, ne bi mi bilo žao – naglasio je Babić, koji je prošle sezone bio treći u ukupnom poretku grupe 1, tad nastupajući za Racing Ploče Team. Dva puta se 2020. penjao na pobjedničko postolje grupe, drugi u trećoj, a treći u posljednjoj šestoj utrci sezone. Ove godine ostvario je čak šest pobjeda u grupi, a dva puta bio drugi, te dva puta bez plasmana.

U sedam od osam završenih utrka Babić je bio uspješniji od Jeličića, koji je priliku dohvatiti naslov dobio zahvaljujući drugom kiksu vozača iz Komarne, klupskog kolege. Ali, na kraju to nije uspio iskoristiti, te Babić slavi svoj najveći uspjeh na kružnim stazama.

Više na portalu Dubrovački vjesnik.

Piše i foto: Tonči Vlašić / DV