Ponajbolji švicarski rukometni klub koji redovito sudjeluje u EHF Ligi prvaka Kadetten Schaffhausen sa zadovoljstvom je najavio angažman 43-godišnjeg Metkovca Dragana Jerkovića kao novog trenera vratara.

Dragan Jerković je potpisao dvogodišnji ugovor s Kadetten Schaffhausenom kao trener momčadi prvog tima. On je također odgovoran za Rukometnu akademiju Suisse i juniorske timove. Dragan Jerković će igrati ključnu ulogu u stvaranju i pozicioniranju Akademije golmana Suisse.

Dragan Jerković nije nepoznat u Kadetten Schaffhausenu za kojega je igrao u sezoni 2006./07. i osvojio Tripple, te je bio proglašen za MVP lige i najboljeg vratara. Nakon angažmana u Schaffhausenu vratio se u domovinu u RK Zagreb s kojim je osvojio prvenstvo 2008. godine. Ostale postaje su bile FC Porto, TVB 1898 Stuttgart i TSV Alfdorf / Lorch. Dragan Jerković je 2000. s RK Metkoivć osvojio Kup EHF 2000. Odigrao je 65 utakmica za Hrvatsku s kojom je 2008. osvojio europsko srebro.

Menadžer tima David Graubner na predanosti: – S Draganom Jerkovićem uspjeli smo potpisati ugovor s bivšim vrhunskim vratarom koji je također mnogo uložio u edukaciju za  trenera. Naši će vratari, od prvog tima do mlađih uzrasta, moći će od njega puno naučiti.

Radujem se suradnji s Kadetten Schaffhausenom i uzbudljivim zadacima u ovom klubu, gdje sam proslavio mnoge uspjehe u sezoni 2006./07. Uvijek mi je bilo važno da nakon aktivne karijere radim kao trener golmana i da svoje znanje prenesem na novu generaciju. Drago mi je što sada mogu podržati vrhunski klub poput Kadetten Schaffhausena, izjavio je Jerković

Predsjednik Kluba Giorgio Behr je izjavio: – Bio je iznimno popularan i predan igrač, a mi smo ostali u kontaktu s njim nakon što je proveo jedno vrijeme u našem Klubu. Drago mi je da je opet u našem timu.