Dubrovačke zidine privlače pažnju brojnih posjetitelja, što zbog svoje bogate prošlost ili što zato jer su se tamo snimale scene iz serije Igra Prijestolja koje su obišle svijet. U godini prije pandemije, čak je milijun i 250 tisuća posjetitelja uživalo u šetnji po zidinama, dok prošle godina ta brojka je iznosila nešto više od od 700 tisuća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zimska cijena ulaznice je 15 eura i ona vrijedi za period od studenog pa sve do kraja veljače, a slobodan ulaz i dalje imaju samo stanovnici dubrovačke županije Dubrovačke zidine ruše rekorde posjećenosti, to održava i cijena ulaznice. S dolaskom ožujka cijena karte po osobi iznosit će nevjerojatnih 35 eura.

“15 eura je okej, a 35? To je baš previše, za nas Hrvate baš previše”, ističe Luka iz Zadra za RTL, a s njime se slaže i Jonathan iz Velike Britanije.

“Ne vjerujem da bi platio 35 eura, da, previše je, posebno ako ste u grupi ili s partnerom, to je baš puno novaca!”, napominje stranac.

Pretpostavlja se da svaki drugi gost koji je posjetio Dubrovnik u 2022. godini je obišao i zidine a to je platio 33,18 eura odnosno 250 kuna.

Društvo prijatelja dubrovačke starine navodi kako zimske cijene ulaznice od 15 eura koja vrijedi za period od studenog pa sve do kraja veljače, a odluku o povećanju cijene od ožujka do studenog opravdavaju time što je u cijenu ulaznice ušlo i područje zapadnog predziđa osim tvrđave Lovrijenac.

Obilazak zidina je besplatan svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije, uz predočenje osobne iskaznice na predviđenim ulazima.

 

OGLAS