Poslovni susret vinara i ugostitelja održao se danas u Sunset Beachu u Uvali Lapad.

Iz Neretve je svoja vina predstavilo Vinarstvo Prović, a iz najmlađeg hrvatskog vinogorja Komarna Vinogradi Volarević, Terra Madre, Vinarija Rizman, Zadruga Neretvanski branitelj i po prvi put Vina Deak.

Ja osobno, a mislim i ostali vinari s komarnskog vinogorja, zadovoljan sam današnjim predstavljanjem naših mladih vina u Dubrovniku. Naši partneri ugostitelji su se još jednom mogli uvjeriti u kvalitetu naših vina. Komarna postaje sve prepoznatljivija po kvalitetnim vinima. Uz postojeće, uspjeli smo naša vina staviti na vinske karte još nekoliko restorana i hotelskih kuća na dubrovačkoj rivijeri. To je za nas veliki uspjeh jer nije lako imati nekoliko vina na jednoj vinskoj karti, za to je potrebna dokazana kvaliteta proizvoda. Mi smo danas u Dubrovniku predstavili naša mlada vina iz 2018. Quattro, Rose La chic i Pošip te standardna crna vina iz 2013. i 2015. godine. – izjavio je Josip Volarević, enolog u Vinogradima Prud.

 

Ovaj susret, kojega je otvorio župan Nikola Dobroslavić, dio je međunarodnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine koji će se u travnju ove godine održati šesti put. Susret je organiziran u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Vinari se predstavljaju svojim vinima a ugostitelji i hotelijeri se upoznaju s vinskom ponudom pred formiranje vinske karte za predstojeću turističku sezonu.

Foto: Branko Mumalo