Prošle subote u Čitluku na karate ligi regije Hercegovina Duje Mihaljević je osvojio zlato, a Anja Pokrajac broncu.

Iako ovo natjecanje nije u planu i programu Karate kluba Metković za 2020, Duje Mihaljević i Anja Pokrajac su nastupili zbog mečeva sa borcima iz drugih klubova koji su budući protivnici na državnom prvenstvu.

Nažalost, ostatak tima koji prati pripreme za nastup na državnom nije nastupio zbog zdravstvenih problema.

Duje Mihaljević je u svojoj kategoriji imao za protivnike dva iskusna vrhunska borca, Juričića i Mandžu iz CroHerca, s kojima je zajedno u samom vrhu Hrvatskog i Balkanskog karatea u toj kategoriji, te su i Duje i oni aktualni nosioci i zlata, srebra i bronci sa posljednjeg prvenstva Hrvatske i Balkana. Duje je jednog protivnika dobio 4:0, drugog 5:0.

Odličan prikaz trenutne Dujine spremnosti za sljedeće turnire, gdje će imati borbe i sa drugim potencijalno dobrim protivnicima iz drugih Hrvatskih i regionalnih klubova, prije nadolazećeg državnog i Balkanskog prvenstva, u travnju mjesecu.

Anja Pokrajac je osvojila brončanu medalju, u polufinalu je izgubila borbu za ulazak u finale i automatski se plasirala na treće mjesto.

Sljedeće natjecanje, na kojem će nastupiti oko 25 natjecatelja iz Karate kluba Metković, je 29. veljače na Split karate kupu na kojem je prošle godine nastupilo 564 natjecatelja iz 47 klubova.