Hitni medicinski prijevoz jučer je u Orebiću bio zaustavljen nemilim incidentom, koji je na kraju, srećom, prošao bez posljedica, prenosi Dubrovački vjesnik.

Naime, nakon što je ukrcan pacijent sa srčanim infarktom kako bi što prije bio dovezen u bolnicu, u helikopter se, na iznenađenje svjedoka koji su nam prepričali ovaj događaj, ukrcao mlađi čovjek koji je želio poletjeti s njima.Zbog toga je morala intervenirati policija, čiji su ga službenici jedva izbacili iz helikoptera, kaže nam svjedok događaja. Čak je htio unijeti i biciklu u helikopter, ali u tom naumu, kao ni da poleti s njima, nije uspio.

Davorka Bečić, glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske, potvrdila je ovaj nemili događaj i istaknula kako je jučer, 3. travnja u 11.30 sati, na nogometnom igralištu u Orebiću prilikom sanitetskog prijevoza pacijenta, 41-godišnjak iz Zagreba u stanju duševnog rastrojstva ometao polijetanje helikoptera.

Nakon što su ga policajci savladali, predan je na liječenje na Psihijatrijski odjel u Općoj bolnici Dubrovnik. Tijekom incidenta nitko nije ozlijeđen, a hitan medicinski prijevoz zrakom uspješno je realiziran.

Naslovna fotografija nije s mjesta događaja!