U pomorskoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer u Koločepskom kanalu poginuli su ugostitelji iz restorana Bowa na otoku Šipanu, neslužbeno doznaje dulist u srijedu.
Prema nepotvrđenim informacijama jedan od dvoje poginulih je muškarac A.P., ujedno i vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Dubrovniku, dok je poginula i ženska osoba J.K, a za pet osoba se još traga dok su dvije ozlijeđene.
U gumenjaku dužine šest metara koji se sudario s službenim brodom Lučke kaptanije ”Danče” bilo je devet osoba. Dvije osobe koje su ozlijeđene, ali su preživjele su muškarci (1959.) i i (1964.) iz Rogotina i Kule Norinske.
– Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše ozljede i pušten je na kućno liječnje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prijelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno – rekao je Bekić.
Kako su noćas izvijestili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, dvije osobe smrtno su stradale dok se za pet osoba traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sinoć sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik ”Danče” i gumenjak s devet članova posade u utorak oko 21 i 20. Svi unesrećeni na gumenjaku su hrvatski državljani. Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je brod ”Danče” bio angažiran u akciji hitnog medicinskog transporta prema otoku Mljetu.
U potražnu akciju za nestalima uključena su tri plovila Lučke kapetanije Dubrovnik s liječničkom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije ”Mayday Relay’ prema svim sudionicima u pomorskom prometu.
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, državnom tajnicom za more, Majom Markovčić Kostelac i pomoćnikom ministra ispred Uprave sigurnosti plovidbe, kap. Sinišom Orlićem, danas će se u Dubrovniku sastati sa voditeljima potražnih timova.

foto: Grgo Jelavić/PIXSELL