Europsko udruženje za sliku i zvuk (EISA) za najbolji pametni telefon za sezonu 2019.-2020. izabralo je Huawei P30 Pro. 

EISA je svoj izbor najboljih pametnih telefona, audio-video i drugih elektroničkih uređaja za 2019.-2020. objavila ovoga tjedna na svojim stranicama, a nagrade najboljima EISA Awards dodijelit će početkom rujna u Berlinu na Svjetskom sajmu potrošačke elektronike-IFA.

To je udruženje jedno od najutjecajnijih u Europi i svijetu, u čijem su članstvu najbolji i najvažniji tech magazini i čiji godišnji izbor najboljih mobilnih i drugih elektroničkih uređaja uvažavaju brojne kompanije i korisnici.

Ove se godine, kako je za Poslovni dnevnik pojasnio Dragan Petric iz magazina Bug, jedinog hrvatskog člana žirija EISA-e, na glasovanju okupilo 60-ak urednika najutjecajnijih svjetskih tech časopisa iz 29 zemalja, od Kanade i SAD-a, preko Europe do Japana i Australije, koji su birali najbolje proizvode u više kategorija.

Uvjet za davanje glasa bilo kojem uređaju je da se u ‘labovima’ njihovih časopisa testiraju svi kandidirani uređaji, što radimo i u Bugu, čiji sam, kao i jedini iz Hrvatske, predstavnik na tom žiriranju šestu godinu za redom, rekao je Petric za Poslovni dnevnik, dodajući da su EISA Awards među najcjenjenijim svjetskim nagradama za tehnološke proizvode, osnovane još 1982. godine, čime su i među ‘najstarijima’ za nagrađivanje izvrsnosti elektroničkih uređaja.

Osim najboljeg pametnog telefona (smartphone), u kategoriji mobilnih uređaja EISA-in žiri odabrao je i najbolje pametne telefone u više potkategorija, pa je tako OnePlus 7 Pro najbolji najnapredniji smartphone na tržištu, Xiaomi Redmi Note 7 najbolji ‘best buy’ ili uređaj koji daje najbolje vrijednosti za uloženi novac, aHonor 20 Pro najbolji ‘lifestyle’ pametni telefon.

Sve o EISA Awards 2019-2020 možete pročitati OVDJE.