Opet se okupila hrvatska reprezentacija, počela je druga faza priprema za Europsko prvenstvo rukometaša, koje se od 13. do 30. siječnja 2022. godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Naš izbornik Hrvoje Horvat je pozvao u Poreč dvadeset igrača, koji će do 29. prosinca, kad će imat provjeru protiv Slovenije u Celju, odraditi pet treninga. Među dvadeset su i Metkovci, iskusni, Ivan Čupić, zatim vratar Mate Šunjić, njih dvojica nisu bili u prvoj fazi priprema, te Zvonimir Srna, koji je odradio i prvu fazu.

– Čast je biti u reprezentaciji. Meni je ovo nagrada za dobre igre koje sam prikazao u klubu. Izbornik je to prepoznao. Očekuje od mene dosta. Pritiska ima, ali u određenoj mjeri. Igram rukomet jer volim, te uživam u tome – istaknuo je Srna za Dubrovački vjesnik.

Hrvatska s Francuskom igra 13. siječnja, dva dana poslije sa Srbijom, te 17. siječnja s Ukrajinom. Sve tri utakmice igra u mađarskom Segedinu. Prva dva mjesta vode u drugi krug, prenosi se rezultat ostvaren s reprezentacijom koja je također izborila prolaz dalje, a u drugom krugu skupina ‘C’ se križa sa skupinama ‘A’ (Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora) i ‘B’ (Portugal, Mađarska, Island i Nizozemska). Hrvatska u slučaju prolaska drugi krug igra u Budimpešti. Treba u drugom krugu biti među dva najbolja za nastup u polufinalu EP-a.