Učenici Srednje škole Metković Jurica Talajić, David Begušić, Leon Skočibušić i Matej Ujdur te profesori Petar Nikolić i Nina Bjeliš boravili su u poljskom gradu Ustka koji se nalazi na obali Baltičkog mora.

Bilo je to od 20. do 26. svibnja u sklopu Erasmus+ projekta European patterns: Migration of birds nad people u kojem još sudjeluju učenici iz Engleske, Njemačke, Poljske i Rumunjske.

Fotografija Srednja škola Metković.

Cilj treće aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja bio je upoznati poljski obrazovni sustav, kulturu, tradiciju te povijest migracija u Poljskoj. Isto tako, učenici i nastavnici sudjelovali su u sljedećim aktivnostima: izložba ptica selica u Poljskoj, predstava Jurate- the Queen of the Baltic Sea, poljski tradicionalni plesovi, animirani film o povijesti Poljske, pjesme o pticama selicama u izvedbi učenika iz partnerskih škola, poljski kulinarski festival, edukacija u prirodnom rezervatu Wydma Orzechowska, promatranje ptica te obilazak luke i grada Ustka, posjet tehničkoj šumarskoj školi Warcino (Bismarck Palace) u kojoj se nalazi rehabilitacijski centar za ozlijeđene ptice, susret s poljskim domaćinima, terenska nastava u NP Slowinski, posjet povijesnom svjetioniku Czolpino te Czolpino dinama, posjet muzeju Kluki te Lebskom jezeru, radionica u orintološkoj zbirci, muzeju i zoološkom institutu poljske akademije znanosti Wyspa Sobieszewska u Gdanjsku, posjet Gdanjsku.

Fotografija Srednja škola Metković.

Sljedeća mobilnost održat će se na početku sljedeće školske godine, u rujnu 2019. u Bremenu u Njemačkoj.

Foto: Srednja škola Metković